Już po raz piąty Koło Gospodyń Wiejskich Kraszewice Podkuźnica zorganizowało Piknik Wioskowy. Hasło przewodnie pikniku, którego współorganizatorem było Nadleśnictwo Przedborów, brzmiało: ,,Dary lasu to zdrowie i życie’’.
[FOTORELACJA]1248[/FOTORELACJA]
Nic więc dziwnego, że Kulinarną gwiazdą imprezy był wytrawny kucharz i mistrz leśnej kniei Andrzej Adamus, autor bloga ,,Kuchnia na dziko’’, który razem z paniami z KGW podczas pikniku przygotował przepyszny gulasz z mięsa z jelenia.
- Wspólnie dzisiaj będziemy ,,dusić jelenia’’ – wyznał mistrz Adamus. – Nie powiem jeszcze jak, ale może go ,,udusimy’’ – żartował. – Spróbujemy coś dzikiego, będzie to jeleń duszony z winem i piwem, z pokrzywami, tak że będą to takie smaki dawnej Polski.
Swoje stoisko z darami lasu miało też Nadleśnictwo Przedborów, które reprezentowali leśniczy Leśnictwa Kuźnica Grabowska Mateusz Łazarz i podleśniczy Michał Borycki.
O to, aby nikt nie opuścił pikniku głodny, jak i o przeróżne atrakcje zadbali współorganizatorzy, którymi obok KGW na czele z przewodniczącą Honoratą Kolińską byli radna Stanisława Zdych i sołtys Jan Kędzia. Dla dzieci były dmuchańce, pokaz strażacki, zorganizowano też marsz nordic walking, który poprowadziła Barbara Nowak. JUR
Zobacz FILM ↓
[WIDEO]302[/WIDEO]
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu pulstygodnia.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz